Klantenservice
0
Fermer

Pogoston Stellatus - in vitro

€9,95 2 En stock
Une belle plante de paille relativement ancienne a  feuilles fines des tropiques asiatiques. Sous l'eau cultivee, l'usine d'etoile a des feuilles tres etroites qui poussent dans des couronnes, avec une couleur verte a  Redforese. Il est souvent vendu sous... Afficher plus
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -10% Commande 3 pour seulement €8,96 par article
  • -15% Commande 6 pour seulement €8,46 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Loyalty - Spaarpunten
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Pogostemon stellatus - In Vitro

Aquariumplant In vitro.

Een mooie fijnbladige relatief grote stengelplant uit de Aziatische tropen. Onder water gekweekt heeft de sterplant zeer smalle bladeren die in kransen groeien, met een groene tot roodpaarse kleur. Het wordt vaak verkocht in zijn uitgegroeide vorm en zal zijn uiteindelijke ondergedompelde vorm aannemen wanneer het onder water wordt gekweekt. Pogostemon stellatus heeft sterk licht nodig (niet minder dan 0,5 W / liter), de toevoeging van CO2 en een goede toevoer van voedingsstoffen. Tekorten aan micronutri«nten kunnen leiden tot bleke bladeren. De plant is een goede indicator voor de voedingssituatie in de bak. Pogostemon stellatus vereist hogere temperaturen (ongeveer 24-28 ° C) en zacht tot middelhard water. De groei kan van tijd tot tijd stagneren, ook al zijn de omstandigheden goed.

Pogostemon stellatus is ook bekend onder het synoniem Eusteralis stellata in de aquaristiek. Het is afkomstig uit moerassen in Oost- en Zuidoost-Azi« en in het noorden van Australi«. In de natuur worden veel zeer verschillende vari«teiten van deze soort aangetroffen, aangezien het verspreidingsgebied enorm is.

Pogostemon stellatus is een adembenemend mooie plant, waardoor het een zeer populaire aquariumplant is.
Helaas is het niet eenvoudig te telen en stelt het hoge eisen aan licht en bemesting. Onvoldoende licht leidt tot bladverlies lager op de stengel. Een constante CO2-toevoer is ook een must als je optimaal wilt genieten van de schoonheid van je plant.

Nitraat, fosfaat en micronutri«nten moeten aan de waterkolom worden toegevoegd om succes op lange termijn te garanderen bij het kweken van deze plant. De concentraties nitraat (5-20 mg / l) en fosfaat (0,2-2 mg / l) zijn niet echt relevant zolang ze stabiel worden gehouden. Als de groeiomstandigheden echter te snel veranderen, kan de bovenste scheut van de plant een kreupele gewoonte ontwikkelen en vormen zich laterale scheuten. Hoge niveaus van nitraat en fosfaat zorgen ervoor dat Pogostemon stellatus groen wordt, terwijl lagere niveaus van deze voedingsstoffen kleuren van paars tot oranje veroorzaken. Pogostemon stellatus is een uitstekende indicator voor micronutri«nten / ijzer - een tekort hieraan zorgt ervoor dat de bladeren in extreme gevallen geel en zelfs wit worden.

De dichtgroeiende kransen kunnen een breedte bereiken van 6 tot 14 cm. P. stellatus ontwikkelt veel zijscheuten, die kunnen worden afgesneden en opnieuw geplant om de plant te vermeerderen. Het trimmen kan op twee manieren gebeuren: u vervangt de oude plant door de afgesneden scheut of gebruikt de scheut ergens anders.

Pogostemon stellatus is waarschijnlijk een van de meest decoratieve aquariumplanten en kan uitgroeien tot een optisch hoogtepunt in het midden van een aquarium, mits aan de eisen wordt voldaan. De opvallende kleuren en het aantrekkelijke blad vormen een mooi contrast met breedbladige groene stengelplanten.

Spécifications

Numéro de l'article
PS-S
SKU
K/8

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

Pogoston Stellatus - in vitro
€ 9,95
Pogoston Stellatus - in vitro
Aqua Art
2 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison