Klantenservice
0
Fermer

Anabias Barteri Var. Nana 'Bonsai' - In vitro

€19,95
€14,95 3 En stock
Cet anubias nain est disponible dans le commerce sous deux noms de variante: Anubias Barteri Var. Nana 'Petite' et 'Bonsai'. "Petite-Nana" a des feuilles considerablement plus petites que la norme A. Barteri Var. Cependant, Nana est tout aussi robuste et... Afficher plus
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Anubias barteri var. nana 'Bonsai' - In Vitro

De kleinste Anubias-vari«teit in de handel is te vinden onder twee namen: Anubias barteri var. nana 'Petite' en 'Bonsai'. De oorsprong ligt in het donker: volgens informatie van Dennerle rond het jaar 1997 komt de plant oorspronkelijk uit Kameroen, volgens de Tropica plantencatalogus is dit ras gebaseerd op een mutatie die voorkwam in de plantenkwekerij "Oriental Aquaria" in Singapore (Kasselmann 2010). Terwijl het bijna identiek is aan Anubias barteri var. nana, zijn kleine formaat en langzamere groei wordt vaak als reden voor hogere prijzen genoemd.

In tegenstelling tot de mening van sommige handelaren kan het blad van 'Petite' respectievelijk 'Bonsai' groter worden dan 1 cm. Het blijft echter kleiner dan zijn voorouderlijke vorm, Anubias barteri var. nana, hoe dan ook. Net als de laatste is 'Petite' zeer winterhard en wordt het ook wel "groeiende plastic plant" genoemd. Het kan verder worden onderscheiden van een gewone A. barteri var. nana door zijn nogal opwaarts groeiende wortelstok en de over het algemeen compactere, roosvormige groei; het licht tot middelgroene, eivormige blad dat meerdere jaren aan de plant kan blijven zitten kenmerkend naar beneden gebogen. Een volgroeide plant kan vertonen:
-Lengte blad ca. 2,5-3 cm,
-Bladbreedte ca. 1,3 - 1,6 cm,
-Lengte bladsteel ca. 2-2,5 cm.

"Petite-Nana" is niet erg kieskeurig wat betreft lichtintensiteit en groeit zowel onder zeer weinig licht van 0,25 watt per liter of zelfs lager als onder sterk licht van 1 watt per liter of meer.
Het groeit zonder toevoeging van CO2, maar kooldioxidebemesting is heel gunstig voor zijn groei, evenals een substraatmeststof of een substraat dat rijk is aan voedingsstoffen, evenals het verwijderen van oude bladeren.
In het aquarium lijkt deze soort nooit te bloeien, anders dan de originele A. barteri var. nana, echter, volgens de "Plantfinder" (www.aquaticplantcentral.com) kunnen hoge fosfaatconcentraties (1,5-2 mg / l) de plant doen bloeien, onafhankelijk van zijn algehele gezondheid of andere omgevingsfactoren. Deze fosfaatgehaltes, gecombineerd met een goede ijzer- en micronutri«ntenaanvoer, helpen problemen met groenvlekalgen te voorkomen wanneer de planten onder sterk licht groeien. Een andere mogelijkheid om deze algen onder controle te houden, is door de Anubias opnieuw te planten naar een schaduwrijke plek.
Voor vermeerdering snijd je de wortelstok in twee of meer stukken (afhankelijk van de plantgrootte).

Deze plant is zeer geschikt om het midden van een nano of een kleine aquascape te accentueren. In grotere tanks verder naar voren plaatsen. Net als elke andere Anubias-soort kan hij in de grond worden geplant, maar zorg ervoor dat je de wortelstok niet bedekt met substraat om te voorkomen dat hij gaat rotten. "Petite-Nana" zal zijn wortels hechten aan rotsen of drijfhout waaraan hij in het begin kan worden vastgemaakt met een nylondraad, of hij kan gewoon tussen rotsen worden geplakt.

 

Plant info

Type:Rhizom 
Origin:West Afrika 
Growth rate:Slow 
Height:5 
Light demand:Easy 
CO2 :Easy 

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
16487
SKU
AK/19

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Anabias Barteri Var. Nana 'Bonsai' - In vitro
€ 19,95
€ 14,95
Anabias Barteri Var. Nana 'Bonsai' - In vitro
Dfaut
3 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison