Klantenservice
0
Fermer

DIDIPLIS DIANDRA - in vitro

€5,99 1 En stock
Didiplis Diandra (The Candolle) Bois, egalement connu sous le nom de Peplis Diandra, est originaire de l'est des etats-Unis, oa¹ il se produit sur les bords des etangs, des lacs et des masses d'eau coulees lentement. Il est considere comme menace dans cer... Afficher plus
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Didiplis diandra - In Vitro

Didiplis diandra (De Candolle) Hout, ook wel Peplis diandra genoemd, komt oorspronkelijk uit het oosten van de VS, waar het voorkomt aan de randen van vijvers, meren en op langzaam stromende waterlichamen. Het wordt in sommige staten als bedreigd beschouwd. Wanneer het onder optimale omstandigheden wordt gehouden, vormt het kleine roze peulen in zijn oksels. Het unieke fijne blad maakt het een zeer populaire en vrij wijdverspreide aquariumplant.

Al met al is het niet moeilijk om te kweken, maar er zijn enkele vereisten waaraan moet worden voldaan om ervoor te zorgen dat het goed groeit. Er moet voldoende licht zijn, d.w.z. 0,6 - 1 watt per liter. Bij minder licht hebben de onderste delen van de planten de neiging af te sterven en weg te rotten. Houd er echter rekening mee dat de plant bij intensiever licht ook meer ijzer en micronutri«nten nodig heeft. Vervaagde, bleke planten zijn een zeker teken dat Didiplis diandra lijdt aan een ijzertekort. Het is niet per se nodig om CO2 toe te voegen, maar bemesten met CO2 zorgt voor een aanzienlijk snellere en gezondere groei. Nitraat, fosfaat en kalium moeten met regelmatige tussenpozen worden toegevoegd, evenals ijzer en micronutri«nten, waar Didiplis diandra naar hunkert. Bij optimale omstandigheden en onder veel licht vertoont Didiplis diandra kleuren van oranje tot rode tinten. Bij minder licht blijft de plant groen.

Deze stengelplant groeit op tot aan het wateroppervlak, waar hij veel zijscheuten werpt en zeer dicht groeit. Om een bossige uitstraling te krijgen, snijdt u gewoon de bovenste scheut af, wat resulteert in veel nieuwe zijscheuten. Voortplanting is heel eenvoudig, snijd gewoon de bovenste en zijscheuten af en herplant in het substraat.

Didiplis diandra wordt zowel in Nederlandse als in natuuraquaria gebruikt als kleurstof en door zijn zeer bijzondere bladvorm als structureel accent. Plant het beste in het midden of op de achtergrond.

Plant info

Type:Rosulate
Origin:North America
Growth rate:Fast
Height:20
Light demand:Medium
CO2 :Medium

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
15991
SKU
K/9

Évaluations

5 from 5Based on 1 reviews
Publiez votre propre évaluation
5 from 5
Zeer frisse plantjes. En gemakkelijk in gebruik. Wordt op website uitgebreid uitgelegd hoe je ze best verwerkt en wat ze nodig hebben
Publié par David goeman le 4 novembre 2020
DIDIPLIS DIANDRA - in vitro
€ 5,99
DIDIPLIS DIANDRA - in vitro
Aquaflora
1 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison