Klantenservice
0
Fermer

JBL NH4 AMMONIUM TEST SET

€18,14
€16,80 7 En stock
JBL NH4 SET TEST D'AMMONIUM. Controle simple et fiable des valeurs d'eau des aquariums / etangs. Verification de l'equilibre biologique (activite bacterienne) en eau douce et de mer... Afficher plus
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

JBL NH4 Ammonium Test Set

JBL NH4 Ammonium Test Set

Eenvoudige en betrouwbare controle van de waterwaarden van aquaria/ vijvers. Controle van het biologische evenwicht (bacteri«le activiteit) in zoet- en zoutwater
Laboratorium comparatorsysteem ter compensatie van de water-eigen verkleuring: glazen cuvet met testwater vullen, reagentia in een cuvet druppelen, cuvetten in de houder plaatsen en de waarde op de kleurenkaart aflezen.
Gebruik: Bij nieuwe inrichting zoetwater: 1x per dag. Bij nieuwe inrichting zoutwater: 1x per week. Tevens bij visziekten of -sterfte
Inhoud: 1 sneltest, Ammonium Test NH4, incl. 3 reagentia, 2 glazen cuvetten met schroefdop, spuit, comparatorblok en kleurenscala. Voldoende voor ca. 50 metingen. Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar.

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurgetrouwe verhoudingen
De juiste waterwaarden in een aquarium/ vijver hangen af van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waterwaarden kunnen ziekten en algen het gevolg zijn. Voor een gezond(e) aquarium/ vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van belang.

Voor elke wateranalyse biedt JBL een test aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijkertijd. Met deze watertesten kunt u algenproblemen tijdig herkennen en kan een tekort aan bijv. nitraat, nitriet, kalium of magnesium geconstateerd worden.

Waarom testen?
Het afbraak- of mineraliseringsproces van alle organische substanties in het aquarium of de vijver vinden plaats in de volgende volgorde: Proteine > Ammonium > Nitriet > Nitraat. Door het meten van de verschillende stadia zijn bepaalde uitspraken te doen aangaande het "functioneren" van het aquarium dan wel de vijver. Is het ammoniumgehalte of de nitrietwaarde te hoog, dan kan dit tot een storing leiden in de bacteriehuishouding. Normaal gesproken is ammonium niet meetbaar in een goed verzorgd aquarium met capabel biologisch filter noch in een naar behoren aangelegde tuinvijver. Ammonium is een belangrijke voedingsstof voor planten en in de regel niet giftig voor vissen. Afhankelijk van de pH-waarde kan echter uit het ammonium giftig ammoniak voortkomen.

Aanbevolen ammoniumwaarde:
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): < 0,25 mg/l
Malawi/ Tanganjika aquarium: < 0,25 mg/l
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): < 0,25 mg/l
Zoutwateraquarium: 0-0,25 mg/l
Vijver:< 0,1 mg/l

 

 

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
4014162254160
SKU
4014162254160
EAN
4014162254160

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

JBL NH4 AMMONIUM TEST SET
€ 18,14
€ 16,80
JBL NH4 AMMONIUM TEST SET
Dfaut
7 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison