Klantenservice
0
Fermer

JBL No2 Nitrite Test Set

€13,95 5 En stock
JBL No2 Nitrite Test Test Set. Controle simple et fiable des valeurs d'eau des aquariums / etangs. Verification de l'equilibre biologique (activite bacterienne) en eau douce et de mer... Afficher plus
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

JBL NO2 Nitriet Test Set

JBL NO2 Nitriet Test Set

Eenvoudige en betrouwbare controle van de waterwaarden van aquaria/ vijvers. Controle van het biologische evenwicht (bacteri«le activiteit) in zoet- en zoutwater
Laboratorium comparatorsysteem ter compensatie van de water-eigen verkleuring: glazen cuvet met testwater vullen, reagentia in een cuvet druppelen, cuvetten in de houder plaatsen en de waarde op de kleurenkaart aflezen.
Gebruik: Bij nieuwe inrichting zoetwater: 3 weken lang dagelijks. Bij nieuwe inrichting zoutwater: 1x per week. Ook bij visziekte of -sterfte
Inhoud: 1 sneltest, Nitriet Test NO2, incl. 2 reagentia, 2 glazen cuvetten met schroefdop, spuit, comparatorblok en kleurenscala. Voldoende voor ca. 50 metingen. Navullende reagens afzonderlijk verkrijgbaar.

Gezond aquarium/ gezonde vijver met natuurlijke verhoudingen
De juiste waterwaarden in een aquarium/ vijver zijn afhankelijk van de visbezetting en de aanwezige planten. Ook wanneer het water er helder uitziet kan het belast zijn. Bij onjuiste waarden kunnen ziekten of algen hun intrede doen. Voor een gezond(e) aquarium/ vijver met natuurgetrouwe verhoudingen is een regelmatige controle, en eventuele aanpassing, van de waterwaarden van bijzonder belang.

JBL biedt voor elke wateranalyse testen aan in de vorm van een sneltest of een kleuromslagtest. Deze bepalen een specifieke waarde of meerdere waarden tegelijk. Met deze watertesten kunnen algenproblemen herkend en o.a. negatieve nitraat-, nitriet-, kalium- en magnesiumwaarden direct geconstateerd worden.

Waarom testen?
Nitriet ontstaat bij de afbraak van eiwit en ammonium door bacteri«n. Normaal gesproken wordt dit verder verwerkt tot ongiftig nitriet (NO2). In aquarium- en vijverwater mag nitriet (NO2) niet aantoonbaar aanwezig zijn. Wanneer dit toch het geval is betekent dit dat het bacteri«le afbraakproces verstoord is. Vanaf een concentratie van 0,4 mg/l wordt het voor de vissen gevaarlijk tot zelfs dodelijk daar nitriet het zuurstoftransport blokkeert. Een waterverversing en een goede bacteri«nstarter, zoals Denitrol of BactoPond, brengen uitkomst.

Aanbevolen nitrietwaarde:
Zoetwateraquarium (gezelschapsaquarium): 0-0,2 mg/l
Malawi/ Tanganjika aquarium: 0-0,2 mg/l
Plantenaquarium met weinig vissen (aquascaping): 0-0,2 mg/l
Zoutwateraquarium: 0-0,2 mg/l
Vijver: 0-0,2 mg/l

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
4014162254160
SKU
4014162254160
EAN
4014162254160

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

JBL No2 Nitrite Test Set
€ 13,95
JBL No2 Nitrite Test Set
Dfaut
5 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison