Klantenservice
0
Fermer

Juncus repens 1-2 grandir in vitro

€5,99 2 En stock
> Plant de paille gras> Methode de croissance unique
> Producteur relativement lent... Afficher plus
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -10% Commande 2 pour seulement €5,39 par article
  • -20% Commande 4 pour seulement €4,79 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Juncus repens 1-2 grow in vitro

> Grasachtige stengelplant
> Unieke groeiwijze
> Relatief langzame groeier

Juncus repens komt oorspronkelijk uit moerassige gebieden in het zuidoosten van Noord-Amerika. Deze grasachtige plant stelt weinig eisen in de teelt. Het groeit stengels. Bij ongehinderd licht en met een flinke dosis micronutri«nten krijgt deze plant een roodbruine tint. Bij matig licht heeft het een aangenaam groen. Door zijn gematigde maar constante groei is Juncus repens een gemakkelijk te hanteren plant, ook al is hij een beetje vatbaar voor groene vlekalgen. Het wordt vermeerderd door stekken zoals andere stengelplanten.
Hoewel andere leden van de biezenfamilie (Juncaceae) populaire planten zijn voor vijvers of hun randen, is Juncus repens, de kleinere kruipende bies, tot dusver de enige vertegenwoordiger die in aquaria is gebruikt. De gewoonte is vrij uniek, omdat het eruitziet als een mengsel van stengel en rosulaatplant. De platte stengel wordt onderbroken door bosjes van talrijke smalle, puntige bladeren op regelmatige afstanden.

Deze biesoort komt vrij veel voor in het zuidoosten van de VS, waar hij zowel onder water als onder water groeit. Hoewel het in het land van herkomst niet vaak in de handel wordt aangetroffen, is het gemakkelijk verkrijgbaar voor Europese hobbyisten.

De algemene eisen van J. repens zijn gemakkelijk te vervullen, en de plant doet het goed in een groot aantal verschillende opstellingen, ze groeit even goed bij weinig licht als bij sterk licht. Bij ongehinderde blootstelling aan licht en een goede aanvoer van micronutri«nten krijgt de plant een roodachtige tint. Onder minder licht is het prachtig groen. Zijn gematigde maar constante groeisnelheid maakt het gemakkelijk om mee te werken, maar om dezelfde reden is het een beetje vatbaar voor groene vlekalgen. Voortplanting kan het beste worden gedaan door het bovenste deel van een scheut onder een bladcluster af te snijden en opnieuw te planten. De nieuwe plant hoeft geen wortels te hebben.

Juncus repens is een variabele soort en biedt diverse mogelijkheden voor het decoreren van een aquarium - als "vul" plant of als achtergrondplant voor aquaria van elke grootte en stijl. Het kan echter ook als accent voor het middenveld worden gebruikt. Het is zelfs geschikt voor de voorgrond als het kort wordt gehouden door te trimmen.

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
LE027
SKU
BK/17

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

Juncus repens 1-2 grandir in vitro
€ 5,99
Juncus repens 1-2 grandir in vitro
Tropica
2 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison