Klantenservice
0
Fermer

Ludwigia Glandulosa pot

€7,99 3 En stock
> Magnifique plante de tronc rouge> forme de feuille etroite
> Croissance ascendante... Afficher plus
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -5% Commande 3 pour seulement €7,59 par article
  • -10% Commande 5 pour seulement €7,19 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Ludwigia Glandulosa pot

> Schitterende rode stamplant
> Smalle bladvorm
> Opgaande groeiwijze

Ludwigia glandulosa is een van de kleurrijkste aquariumplanten, maar is relatief veeleisend. Gunstige omstandigheden geboden - sterke verlichting, goede CO2-toevoer, voedselrijk substraat, temperaturen niet permanent boven de 25 ° C - het ontwikkelt prachtige wijnrode bladeren. Deze Ludwigia-soort is inheems in wetlands in het zuidoosten van Noord-Amerika. In de handel wordt het vaak ten onrechte bestempeld als "Ludwigia perennis" of "Ludwigia peruensis".

Het kan het beste worden geplaatst als een vrijstaande groep stengels met verschillende lengtes in het midden. In tegenstelling tot andere Ludwigia's ontwikkelt hij rechtopstaande, weinig vertakte, sterk ondergedompelde stengels die dicht zijn gezet met smalle, lancetvormige bladeren. Met zijn opvallende kleur is Ludwigia glandulosa bijzonder geschikt als accentplant.

Twee ondersoorten van de sleutelbloemwilg met cilindrische vruchten, Ludwigia glandulosa (ssp. Glandulosa en ssp. Brachycarpa) komen voor in de meeste zuidoostelijke staten van de VS. In het noorden strekt het verspreidingsgebied zich uit tot Illinois en Indiana. Hij geeft de voorkeur aan wetlands, maar ook aan natte wegsloten. Ondanks zijn grote verspreiding wordt het beschouwd als bedreigd tot ernstig bedreigd in Indiana en Louisiana.
In de handel wordt het vaak gevonden onder de verkeerde naam "Ludwigia perennis", wat geen synoniem is voor L. glandulosa, maar de naam van een andere soort die voorkomt in Azi«, Afrika en Australi«. Het wordt ook vaak verkocht onder de handelsnaam "Ludwigia peruensis", duidelijk afgeleid van "perennis".

L. glandulosa heeft lancetvormige afwisselende bladeren (1 blad per knoop). De ondergedompelde stengels groeien strikt rechtop en vertakken zich nauwelijks, terwijl de landvorm zowel kruipende uitlopers als rechtopstaande, vertakte scheuten ontwikkelt tot 80 cm hoog. Tijdens de zomer (of lange-intervalverlichting) ontwikkelen zich onopvallende groene, bladloze bloemen in hun oksels.

Ludwigia glandulosa is niet gemakkelijk in cultuur. Als het licht niet intensief genoeg is, worden de bladeren eerst groen en worden ze vervolgens afgestoten. Zelfs bij veel licht heeft de plant de neiging om zijn onderste bladeren af te werpen. Een goede aanvoer van micronutri«nten, gecombineerd met voldoende ijzer en zeer sterk licht, is een must voor deze plant.
Aangezien aan deze voorwaarden is voldaan, stelt L. glandulosa verder geen hoge eisen. Het heeft geen bijzonder hoge niveaus van nitraat of fosfaat nodig; deze macronutri«nten zouden echter aanwezig moeten zijn. De ervaring leert dat het heel goed groeit als de concentratie NO3 5-25 mg / l is en de concentratie PO4 0,1-3 mg / l. In tegenstelling tot veel andere roodbladige planten heeft L. glandulosa geen lage nitraatgehaltes nodig om zijn roodachtige kleur te behouden.

In tegenstelling tot andere Ludwigia-soorten vertakt de ondergedompelde vorm van L. glandulosa nauwelijks. Het groeit rechtstreeks naar het wateroppervlak en verder, zonder zijscheuten te ontwikkelen. Om hun vorming te induceren, is het noodzakelijk om de centrale scheut af te snijden.

Door zijn intensieve kleur is L. glandulosa een ideale accentplant voor aquaria. De sterke roodpaarse kleur van de bladeren is een echte eyecatcher. Door zijn relatief langzame groei en opgaande groei is het een optimale plant voor zogenaamde plantwegen in Nederlandse tanks.

Plant info

Type:Stem
Origin:North America
Growth rate:Medium
Height:15 - 30+
Light demand:Medium
CO2 :Medium
 
 

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
6,54565E+11
SKU
6,54565E+11

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

Ludwigia Glandulosa pot
€ 7,99
Ludwigia Glandulosa pot
Tropica
3 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison