Klantenservice
0
Fermer

Myriophyllum Mattogrossense Pot

€6,95 0 En stock
> Feuille verte legere> Methode de croissance touffue absolument ascendante
> Tres populaire avec Aquascaping... Afficher plus
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -10% Commande 2 pour seulement €6,26 par article
  • -20% Commande 4 pour seulement €5,56 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Loyalty - Spaarpunten
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Myriophyllum mattogrossense pot

> Lichtgroen geveerd blad
> Losjes opgaande bossige groeiwijze
> Zeer populair bij aquascaping

Deze naam werd lange tijd gebruikt voor de rode duizendblad (Myriophyllum tuberculatum) totdat de echte groene Myriophyllum mattogrossense vanuit Ecuador in Duitsland werd geimporteerd. Zeer decoratieve lichtgroene duizendblad populair bij aquascaping. M. mattogrossense heeft een goede toevoer van voedingsstoffen nodig.
Myriophyllum mattogrossense komt uit de tropische laaglanden van Zuid-Amerika. Deze soort is relatief nieuw als aquariumplant, ook al is de naam al lang bekend in de hobby. De rode duizendblad Myriophyllum tuberculatum werd (en wordt soms nog steeds) ten onrechte verkocht onder de naam M. mattogrossense gedurende ongeveer 20 jaar. In 1994 werd rode duizendblad correct geidentificeerd als M. tuberculatum door A.E. Orchard.
True M. mattogrossense is helemaal groen en werd voor het eerst geimporteerd uit Eduador door Christel Kasselmann in 1990. De populariteit is sindsdien gegroeid vanwege zijn schoonheid en gemakkelijke teelt. Het wordt nu relatief vaak in de handel aangetroffen.

Deze duizendblad is een van de gemakkelijk te kweken planten. Er moet echter ten minste gemiddeld licht (0,5 watt per liter of meer) worden verstrekt. M. mattogrossense is vooral geschikt voor medium verlichte tanks zonder CO2-injectie. Zelfs onder deze omstandigheden zal deze duizendblad gezonde, grote, groene bladkransen ontwikkelen. Onder sterker licht en continue CO2-bemesting groeit het sneller en vormt het over het algemeen grotere bladeren.
Qua voedingsstoffen is M. mattogrossense niet kieskeurig, het enige wat het eigenlijk nodig heeft, zijn een beetje NO3 en PO4. Bij hogere nitraat (ongeveer 10 mg / l) en fosfaat (1-2 mg / l) niveaus, worden de stengels groter en robuuster. Als de scheutuiteinden wit worden, heeft de plant dringend ijzer en micronutri«nten nodig.

M. mattogrossense moet vanwege zijn zeer sterke groei vaak worden teruggesnoeid. Knip het uiteinde van de scheut af en plant deze opnieuw in het substraat, of gooi het weg en laat de rest van de plant teruggroeien. Voortplanting is zeer eenvoudig door het grote aantal zijscheuten dat u als stek kunt gebruiken.

Tot nu toe wordt deze plant niet erg vaak gebruikt in Nature Aquaria of in Nederlandse tanks, ook al geven de fijn gestructureerde bladeren en weelderige groene kleur hem veel potentieel als achtergrond- of vulplant. Het is ook een uitstekende keuze voor beginnende hobbyisten die op zoek zijn naar een gemakkelijk te houden, snelgroeiende en tegelijkertijd zeer aantrekkelijke stengelplant.

 

Plant info

Type:Stem
Origin:South America
Growth rate:High
Height:20 - 30+
Light demand:Medium
CO2 :Medium

Spécifications

Numéro de l'article
5757272
SKU
AQ/12

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

Myriophyllum Mattogrossense Pot
€ 6,95
Myriophyllum Mattogrossense Pot
Tropica
0 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison