Klantenservice
0
Fermer

Seachem Fermer le fer

€7,90 10 En stock
Seachem florir le fer. Le fer est immobile chez les plantes. Cela signifie que les plantes ne peuvent pas rediriger le fer des feuilles plus agees a  de nouvelles. C'est pourquoi les phenomenes de deficience apparaissent d'abord sur des feuilles neuves ou... Afficher plus
3 variations 100 ml
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -5% Commande 2 pour seulement €7,51 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Seachem Flourish Iron

IJzer is onbeweeglijk in planten. Dit betekent dat planten ijzer niet kunnen omleiden van oudere bladeren naar nieuwe. Daarom verschijnen defici«ntieverschijnselen het eerst op nieuwe of jonge bladeren. Omdat planten ijzer gebruiken om chlorofyl te produceren, leidt een gebrek aan ijzer tot chlorose of vergeling van de jongere bladeren. Stengels kunnen ook kort en slank lijken. Als het tekort ernstig en langdurig is, loopt elk nieuw blad lichter van kleur uit dan het voorgaande blad.

Bij het kiezen van een ijzersupplement is het belangrijk om het onderscheid tussen de twee vormen van ijzer te kennen. Het ijzer verkeert in een van de twee oxidatietoestanden: ijzer (III) met een lading van +2 of ijzer (III) met een lading van +3. Ferro-ijzer, de ijzervorm die de voorkeur heeft en is bij elke pH oplosbaar in water. IJzerijzer is echter alleen oplosbaar bij een pH van ongeveer 5,5; maar als de pH hoger is dan 5,5, wat meer dan waarschijnlijk zal zijn in een beplant aquarium, zal het ferri-ijzer onoplosbaar worden en neerslaan en zich in de wortelzone nestelen. Zodra dit gebeurt, wordt bladopname onmogelijk.

Om deze neerslag te overwinnen, gebruiken concurrerende producten een chelaat van ijzerijzer: ijzer-EDTA. Dit houdt het weliswaar oplosbaar, maar heeft een aantal nadelen met betrekking tot de opname van ijzer via de bladeren. (1) IJzer-EDTA-binding is erg sterk, dus er zal zeer weinig van het ijzer beschikbaar zijn voor de planten gedurende een bepaald tijdsbestek en (2) Fysiologische energie moet door de plant worden verbruikt om het ijzerijzer uit EDTA te halen. ijzer en vervolgens omzetten (reduceren) tot de ferro-vorm. Onze aanpak is anders omdat we een complex (niet chelaat) van ferro-ijzer gebruiken in Flourish Iron .

Flourish Iron is een hooggeconcentreerd (10.000 mg / L) ferro-ijzergluconaatsupplement. Planten kunnen veel gemakkelijker een voordeel halen uit Flourish Iron omdat ferro-ijzergluconaat al in de ferro-vorm is, dus ze verbruiken geen energie om het te verminderen. Ondanks wat andere fabrikanten kunnen vertellen, is gluconaat niet schadelijk voor planten of vissen. In feite is ijzergluconaat beter geschikt voor bladvoeding dan ijzer-EDTA vanwege de relatief zwakkere ijzer-gluconaatbinding versus ijzer-EDTA-binding. Bovendien heeft ferrogluconaat de toegevoegde bonus dat het een bron van koolstof is.

Maten: 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 2 l, 4 lDosering


Voeg 0.5a1 ml voor elke 80 liter water 2 keer per week.

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
0000116047500
SKU
0000116047500
EAN
0000116047500

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

Seachem Fermer le fer
€ 7,90
Seachem Fermer le fer
100 ml
10 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison