Klantenservice
0
Fermer

TROPICA HYDROCOTELLE VERTICILLATA

€6,99 3 En stock
> Apparence inhabituellement rappelant un champignon
> La forme contraste interessant avec d'autres plantes
> Se repand horizontalement... Afficher plus
Réduction en vrac Profitez de ces offres incroyables de réduction
  • -10% Commande 3 pour seulement €6,29 par article
  • -15% Commande 6 pour seulement €5,94 par article
  • Gratis verzending vanaf € 60,-
  • 30 dagen bedenktijd
  • Snelle levering
  • Vragen? Bel +32 (0) 468 089 207

Description du produit

Tropica Hydrocotyle verticillata

> Ongewoon uiterlijk dat doet denken aan een paddenstoel
> Vorm contrasteert interessant met andere planten
> Spreidt zich horizontaal uit

 

In tegenstelling tot andere waternavel zoals Hydrocotyle leucocephala, behoudt Hydrocotyle verticillata zijn kruipende groeiwijze in het aquarium. Met zijn bijzondere schildvormige blad is hij een echte blikvanger als bodembedekker of als groepsbeplanting in de voor- of middengrond. Voor een ideale groei is een goede verlichting en niet al te hard water aan te raden. Het kan ook worden bewaard. Dan kan ze zelfs als kamerplant gekweekt worden, of - tijdens het warme seizoen - als potplant in de tuin.

In de warmere streken van Amerika is Hydrocotyle verticillata een vrij veel voorkomende plant. Hij geeft de voorkeur aan zeer vochtige bodems en groeit ook in ondiep water. Het verschilt van de meer wijdverspreide H. leucocephala door de vorm van zijn bladeren die zijn gevormd als een kleine parasol en geen gleuf hebben.

Het kweken van H. verticillata in een aquarium is niet echt moeilijk. Een van de belangrijkste factoren is licht, aangezien de hoogte afhankelijk is van de lichtintensiteit. Hoe intenser, hoe kleiner de plant zal blijven. Afgezien daarvan zijn de eisen op het gebied van nutri«nten en CO2-voorziening vrij eenvoudig te vervullen. Een uitgebalanceerde toevoer van voedingsstoffen en CO2-injectie zijn echter gunstig voor de groei van de plant. Als er echter overvloedige voedingsstoffen worden toegevoegd, zal de dwerggroei die zoveel hobbyisten in deze plant begeren, helaas verdwijnen en zal hij veel grotere bladeren krijgen.

Een opvallend verschil met H. leucocephala is de ondergedompelde groeiwijze van H. verticillata. De kruipende uitlopers groeien langs het substraat en vormen een dicht tapijt. Gebruik een scherpe schaar voor lay-out en onderhoud van de voorgrond en voor het trimmen van de plant of zijn uitlopers.

De unieke groeiwijze van de bladeren die doen denken aan kleine parasols of paddenstoelen, en de geringe hoogte maken H. verticillata tot een ideale voorgrondplant. In grotere aquaria kan hij zelfs als enige voorgrondplant worden gebruikt, in kleinere aquaria leent hij zich voor accentuering.

Afficher plus

Spécifications

Numéro de l'article
54456464496
SKU
54456464496

Évaluations

0 from 5Based on 0 reviews
Publiez votre propre évaluation

Il n'y a pas encore d'avis sur ce produit..

Accessoires

Vervolledig je aankoop

TROPICA HYDROCOTELLE VERTICILLATA
€ 6,99
TROPICA HYDROCOTELLE VERTICILLATA
Dfaut
3 En stock
Ajouter au panier

Onlangs bekeken

Comparer 0

Ajouter un autre produit (max. 5)

Commencer la comparaison