Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  aquascaper - Zaterdag 13 November 2021

  Purigen gebruiken en regenereren

  Purigen gebruiken en regenereren.

  Purigen is een synthetisch filtermateriaal dat organische afvalstoffen absorbeert en de redox waarde verhoogd. Het wordt zowel voor zoetwater als zoutwater gebruikt. Purigen zorgt voor kristalhelder water door het verwijderen van tannines uit he aquariumwater. Purigen kan verschillende malen worden geregenereerd zodat het opnieuw bruikbaar wordt. Te hoge waardes van ammonia, nitriet en nitraat kunnen voor algen zorgen, door purigen worden deze waardes beter onder controle gehouden door de verhoogde redox.

  De korrels van Purigen zijn kleiner dan 1 mm en worden in een fijnmazige filterzak geplaatst zoals Seachem The bag, in 1 Seachem The bag kan zo'n 500 ml purigen geplaatst worden (1 portie purigen van 100ml is reeds voorverpakt in een fijnmazig filterzak, hier heb je The Bag niet nodig).

  Spoel purigen uit voor gebruik en plaats de purigen als laatste filterlaag in de filter. Elke 250ml purigen behandelt tot maximum 1000 liter water voor maximum 6 maanden. Purigen kan niet over gedoseerd worden, het is aangeraden meer te gebruiken, purigen wordt dan efficiënter, zodat je minder snel moet regenereren. De purigen is uitgeput als deze een donkerbruine tot zwarte kleur heeft, dan is het tijd om deze te regenereren.

   

  PURIGEN REGENEREREN

  Het bleekwater in de Verenigde Staten is ongeveer dubbel zo krachtig als bij ons, daarom hoef je geen verdunning van 1:1 met water te gebruiken. Plaats de Purigen ondergedompeld in onverdunde (!) niet geparfumeerde huishoud bleek in een plastic bakje voor 24 uur in een goed geventileerde ruimte, buiten bereik van kinderen. 

  Spoel na 24 uur de purigen goed uit met overvloedig proper water en laat het weken tot er geen chloor geur meer waarneembaar is. Je kan ook Seachem Prime gebruiken om de purigen sneller van chloor te ontdoen (4 eetlepels Prime per kopje water) of gebruik een chloortest.
  Opgelet! Sommige declorinators van andere merken kunnen Purigen permanent vervuilen en kan regeneratie moeilijk maken waardoor de levensduur verkort wordt. Laat purigen niet uitdrogen na regeneratie, bewaar deze vochtig in water tot je deze opnieuw gebruikt.

  Tip: Bij een dubbele hoeveelheid purigen kan je steeds wisselen tussen de purigen in jouw filter en de purigen die je geregenereerd hebt, dit maakt het onderhoud eenvoudiger. Purigen kan maximaal 6 keer geregenereerd worden.

   

   

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking